22 Haziran 2015 Pazartesi

Nostalji Sevenlere: Fiat 500 Vintage'57


Merhabalar!

Eğer blogumu yakından takip edenlerdenseniz, Fiat 500'ün önceki reklamı hakkında yazdığımı okumuşsunuzdur. Burada yeniyseniz ve okumak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz...

Fiat 500'ün 1957 yılında çıkmış ve günümüzde antika sayılabilecek ilk modeline geri dönüş özelliği taşıyan Fiat 500 Vintage'57 hakkındaki yeni reklam, gerçekten de ürünün önceki reklamlarında belirtildiği gibi %500 tarz olmuş.


Siz de benim gibi bir süreliğine zaman makinesine atlayıp bu '57 model sade ama güzel arabalara bir göz atmak isterseniz buyurun:

Fiat zaten 500 model aracı yeniden üretmeye başlayarak geçmişe dönüş yapmıştı. Yeni modelde ise ayrıntılara gösterilen özenle eski havasını tam olarak yaşatmayı amaçlıyor. Yeni modelde söz verilen nostaljik ürün ise şu:

Şimdi... Gelelim reklamın kendisine:
Buyrun bu, önceki %100 Sen %500 Tarz reklam kampanyasından bile daha eğlenceli reklamı bir de siz görün:
 

Üstelik, bu reklam tarz'a yaptığı vurguyla önceki reklamın bir devamı niteliğinde. 
Cinsiyet ayrımcılığından her ne kadar hoşlanmasam da, bu moda sektöründen çıkmışa benzer reklam, tarz ve detaylara dikkat çekerek sanki kadınlara sesleniyor gibi.. Bildiğiniz üzere Mini, Fiat 500 veya tosba ya da vosvos diye bildiğimiz Volkswagen Beetle gibi küçük araçlar genelde kadınlara pazarlanıyor. 
Reklam gerçekten çok eğlenceli! Aracın bir sürü renk seçeneği varken mavi gibi canlı bir renk seçip mavi eşyalar kullanmış olmaları da güzel bir detay. Otomobil reklamı izlerken '50ler modasını takip etme ve müzik kutusu, plak gibi eski eşyalarla özlem giderme fırsatı buluyoruz. Kısacası bu reklam eskiye özlem duyan veya eski moda şeyleri sevenler için ideal.
Ayrıca, bu reklam da, önceki gibi neşeli bir şarkıyla başlıyor.  (Hatırlarsanız %100 Sen %500 Tarz reklamı Pharell Williams'ın Happy şarkısını kullanmıştı.)
Arkada çalan şarkıyı beğenir de dinlemek isterseniz diye buraya ekliyorum:



Eskiyle yeninin birleştiği bu ürünün reklamı öncekiyle aynı formatta yeni bir sloganla sonlanıyor:
"%100 Yeni, %500 Vintage!"
Bol neşeli, güzel günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder