26 Mart 2015 Perşembe

Merhaba Ben Köstebek!

Selamlar!

Fusetea'nin yeni reklamını izlediniz mi bilmiyorum ama izlemediyseniz de, birileri mutlaka size anlatmıştır. Gelin bu reklama bir de birlikte bakalım:



Fusetea, Buğra Gülsoy ve Nuri Alço'lu "yan masa" reklamından sonra, ilginç ve esprili bir çalışmaya daha imza atmış. Hatırlarsanız Fusetea önceleri pazara ilk girdiğinde bizi Lipton Icetea bağımlılığımızdan kurtarmak ve yeni ürünler denemeye yöneltmek için: "Denemeden bilemezsin" sloganını kullanmış, sonrasında ise "Akıyo!" sloganını tercih etmişti.

Bir mafya çetesini konu alan bu reklamda, mafyanın sırlarını açığa vuran ispiyoncu aranıyor ve Fusetea içmekte olan nam-ı diğer köstebeğimiz korkusuzca kendini ifşa ediveriyor.  Sonra da rahatça mafya babasının önündeki koltuğa kuruluyor. Üstelik gizli görevi de berbat ediyor. Fusetea ona cesaret vermiş anlaşılan! Reklamın kurgusu genel olarak güldürücü, oldukça başarılı. Reklamın sonundaki grafikler ve "Fusetea" kelimesini kaçar gibi hızlıca söyleyip ışığı kapatma detayı komik olmuş.

Ama... Bu reklamı ilk gördüğümde aklıma nedense Oneo ve Redbull reklamları geldi. Yiyecek ürünlerinin cesaretlendiren etkisi üzerinden giden bu reklamlar birbirini andırıyor. Özellikle "O ne özgüven o, Oneo!" sloganıyla "Bu rahatlık nereden geliyor?" sloganı benziyor gibi...

Yine de hoş bir iş olmuş, takdir sizin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder