16 Kasım 2015 Pazartesi

Fransız Usulü Profiterol

Hayır, yanlış gelmediniz! Profiterol tarifi vermeyeceğim, yine çok ilginç bir reklamdan bahsedeceğim. Profiterol de başka bir yazının konusu olsun artık... Ne yazık ki, ortadan yok olduğum sürede bu blogu bir yemek sitesine dönüştürmedim. Belki bir dahaki sefere, kim bilir?

Şaka bir yana, yokluğum süresince ne reklamlar geldi geçti. Yazılar yazmaya başladım ama bitirmek bir türlü kısmet olmadı. Şimdi gece gece ağzınızın sularını akıtacak bir reklamla çıkıyorum karşınıza..

Bu reklamı izlerken gerçekten de ağzınızın sulanıyor. Adı üstünde "Bolulu" Hasan Usta nasıl olur da Fransız profiterolü yapar?" diyorsanız, zaten iddia ettikleri de bunun tam zıddı. Türk usulü, "bildiğimiz gibi" profiterol bunlar...

Yiyecek reklamlarında böylesi yaratıcılığa az rastlıyoruz. Üstelik profiteroller kadar taze, daha 3 günlük, dumanı üstünde tüten bir reklam bu. BHS'nin aynı kampanyaya ait 2 reklamı daha var; kazandibi ve sütlaç. Bu reklamı neden konu edindiğimi merak ederseniz, "Fransızlar profiterol için demiş ki:..." esprisi beni her seferinde çok güldürüyor. İlk izleyişimde Fransızca bilen biri olarak ne dediğini gerçekten anlamaya çalıştım, meğerse uydurmaymış! Profiterolleri bilemem ama, reklamdaki espri tam tadında olmuş. Seslendirme reklamı çok farklı ve eğlenceli kılıyor.

Şimdi bu muhteşem görseller canınızı çektirdiyse, Bolulu Hasan Usta'nın bol çikolatalı profiterollerini test etmenin tam sırası!

Bu yazıyı profiterol tarifi beklentisiyle açanlara dipnot: Profiterolünüzü yaptığınız "choux" hamurunuz yumuşak değil, aksine pişti mi kıtır kıtır olmalı. İyi bir profiterolün sırrı budur...
Şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder