18 Ağustos 2015 Salı

Rengarenk Yaz

Sıcacık bir Ağustos akşamından merhaba!

Havanın sıcaklığı pek bir bunaltıcıyken, Sprite ve Coca-Cola reklamları sağ olsun azıcık serinliyoruz, içimiz ferahlıyor. Her ikisi de Coca-Cola zinciri altında bulunan bu iki içecek firmasının reklamları genelde başarılarıyla ilgimizi çekmeyi başarıyor. Eminim ki sizin de reklamı görür görmez içiniz açılmış, yaz moduna tam olarak giriş yapmışsınızdır. Eğer tatildeyseniz belki yüzünüze bir tebessüm yerleşmiştir, işyerinizde veya evinizde sıkışıp kaldıysanız da gördüklerinize imrenmiş olabilirsiniz...
Ama eğer bu reklamı hala görmeyenlerdenseniz, doğru adrese geldiniz ve pişman olmayacaksınız.
Coca-Cola'nın bu yaz, "Renklendir Yazını" sloganı çerçevesinde bir değişiklik yaparak şişelerini birbirinden canlı renklere boyadığını biliyoruz. Artık Coca-Cola kutuları yalnızca alışageldiğimiz kırmızı renkte değil. Bu markanın yıllardır oluşturduğu imajın biraz dışına çıkıyor, ama belki de asıl amaç budur: kalıpları yıkma düşüncesi. Tüm bunlara rağmen bu fikir pek de orijinal değil. Daha önce defalarca markalar, özellikle de bira markaları, şişelerini birbirinden farklı renk ve desenlerle dekore etmişlerdi. Aşağıda göreceğiniz bir Budweiser markası olan Bud Light şişeleri de bir müzik festivali için eşsiz desenlerle süslenmişti.
Kaynak: http://cdn.phillymag.com/wp-content/uploads/2015/08/BL_Festival-Cans.jpg
Gelelim Cola-Cola'ya...  Sürekli yenilik peşinde olan firma, "Share a Coke" veya "... ile bir Coca-Cola paylaş" temalı kişiselleştirme kampanyasından sonra bu kez de renkli şişeleri denemiş. Ben de meraklandım, bulabildiğim tüm şişeleri satın aldım! Reklamda göreceğiniz üzere aslında 7 renk seçeneği var ama ben ancak bu beşini bulabildim. Bunlara ek olarak bir de açık yeşil ve pembe şişeler var. (Not: Daha önce pembe Coca-Cola şişeleriyle Moschino- Coca-Cola işbirliği sayesinde karşılaşmıştık)
Ayrıca, nasıl güzün gelişi yazdan belliyse, yazın gelişi de mayıs ayının başında çıkan Sıla ve Özcan Deniz'li "Aç bi' Coca-Cola" jingle'ı ile belli olmuştu. Kumların üstünde dans eden ikili bize yazı ne kadar özlediğimizi hatırlatmıştı. Bir yandan da bu reklamın jingle'ının -diğer çoğu şarkı gibi- yabancı bir şarkıdan adaptasyon olduğunu öğrenmek biraz hayal kırıklığıydı. Reklam sosyal medyada dalga konusu oldu. 
Şimdi sıra, nihayet, asıl konumuz olan reklamda yaz gibi hızlı bu reklamda, yaza dair her şey 42 saniyeye sığdırılmış.
Tatil mekanları, rengarenk panjurlu yazlık evler, müzik, havuz, eğlence, süt mısır, midye dolma, dans, deniz-kum-güneş, renkler, ve hepsinden önemlisi buzzz gibi bir Coca-Cola... Çok eğlenceli bir reklam olmuş gerçekten! Son karesi ise, pop-art tadında rengarenk 7 Coca-Cola kutusu. "Renklendir yazını"sloganındaki kampanyanın hashtagi ise #AklımdakiYaz

Her ne kadar ağustos ayının ortalarını boylamış olsak da, hepinize rengarenk, bol eğlenceli bir yaz dilerim!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder