2 Eylül 2015 Çarşamba

11880 Meselesi

Merhaba!
Eylül ayı geldi, çattı! Her ne kadar havalar öyle göstermese de, yaz bitmek üzere...
Biliyorsunuz ki bir süre önce bilinmeyen numaralar servisi özelleştirilmişti. Bunun sonucunda 118 33, 118 60, 118 18 gibi, farklı şirketlere ait bir sürü yeni servis sağlayıcı çıktı ortaya. Hemen ardından, televizyonda sürekli 118'li numaralar reklamları görür olduk! Numarasının akıllarda yer etmesini ve gerektiğinde kullanılmasını isteyen telekomünikasyon şirketleri, ezberletir gibi art arda reklam yayımlayıp durdular. (Bana kalırsa hatırlanma konusunda en şanslı numaralar, içlerinde 8 bulunması bakımından 118 18 ve 118 80)
Birkaç yıl önce yalnızca bir kez arayıp dakikalarca hatta bekletildikten sonra çok pahalıya mal olduğunu fark ettiğim bu hizmeti kimler kullanıyor bilmem ama, rekabete bakılırsa talep fazla olsa gerek. Üstelik şimdi bu numaralar yalnızca telefon numarası sorgulamak için değil, hakkınızdaki davalar üzerine bilgi edinmek, icra dosyasını sorgulamak gibi türlü türlü değişik amaçlar için de kullanılıyor. İnterneti sürekli kullandığımız, hatta zaman zaman telefona tercih ettiğimiz bu devirde, bilgi edinmenin böylesine pahalı olması garip geliyor insana...

Gelelim konumuza:
BN Telekom'a ait 118 80 numarası reklamlarıyla en çok ön planda olanlardan biriydi. Tüm bu furya geçip de bilinmeyen numaralar servislerinin tanıtım çabaları bittikten sonra bile geri dönmüş 118 80.

Belki önceki reklamını hatırlarsınız, dans eden yeşil bir ayıcık "Bilmiş 80" diye şarkı söylerdi. Yeşil bir ayının bilinmeyen numaralarla ne alakası var inanın ben de bilmiyorum ama bu reklamın çalıntı olduğunu iddia edenler vardı. İddianın doğruluğu hakkında bir bilgim yok ama oradaki "ayıcığın" "Gummy Bear" adıyla oynadığı videonun aynısını burada bulabilirsiniz. Sözlerde ne dediğini zaten pek anlayamamıştım... Alttaki Türkiye haritası da bir çeşit montaj olsa gerek. Zaten dikkatle dinlerseniz sevimli yeşil ayıcığın reklamın ortalarına doğru "Oh Yeah!" dediğini duymanız mümkün!

Şimdi bir de şu yeni reklama göz atalım birlikte:

BN Telekom şirketi sevimli yaratıkları seviyor olacak ki bu reklamda da bir "Çok Bilmiş Cici Kuş" kullanmışlar. Cici kuş denilen civcivin sarı oluşu dışında markayla bağlantısını ben çözemedim. İç gıcıklayıcı bir çocuk sesiyle konuşan ve parmaklarıyla telefonu tuşlayan bu kuşun reklamı gerçekten de mantık sınırlarını zorlamaya aday. Ne dediğini anlayamadıysanız, kuş kendini şu sözlerle övüyor: "Bak sen şu cici kuşa, neler bilir neler söyler! 118 80, 118 80, 118 80, iyi bilirim ben!"

Şu videoya bakılırsa, bu son reklam da pek orijinal değil gibi... Nitekim oradaki "küçük cici kuş"un tek farkı kulaklıklarında Türk bayrağı olmayışı ve arka planın 118 80 logosu gibi olmak sarı yerine kırmızı oluşu...
Not: Alt metne bakılırsa bu hizmetin bedeli: 1,68 TL/dakika, merak edenlere duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder