7 Temmuz 2015 Salı

Roma İmparatorluğu'nun Yeni Taktiği

Uzun bir aranın ardından tekrar merhaba!

Bugün size, bir buçuk dakikacık gibi kısacık bir sürede bir komedi filmi tadı bırakan, düşünülmüş, uğraşılmış, güzel bir senaryo ve usta oyuncularla hazırlanmış harika bir reklamdan bahsedeceğim.
Bu reklamın, Mert Fırat ve Cem Yılmaz gibi başarılı oyuncuların olduğu Maximum Kart reklam serisine ait olduğunu söylemem sizi şaşırtmayacaktır. Nitekim, Maximum Kart daha önceki reklamlarıyla başarısını kanıtlamıştı. Daha çok Cinemaximum sinema sahnelerinde film başlamadan önce görmeye alıştığımız bu reklamlar, her seferinde bizi güldürmeyi, hiç değilse tebessüm ettirmeyi başarıyor.


Yeni reklamları da Müze Kart ile ilgili. Maximum Kart'ın Müze Kart işlevi gördüğünü zaten biliyorduk. Ama bu en az öncekiler kadar komik yeni bir reklam yapmalarına engel olmamış.
Buyurun beraber bakalım: (Not: Kesinlikle gülme garantili)

Bu komedi filmi tadındaki iyi kurgulanmış reklam hem çok zekice hem de pek esprili bir çalışma olmuş.
Sezar ile Maksimus arasında geçen bir savaş taktikleri konuşmasına tanık oluyoruz. Maksimus (Cem Yılmaz) Sezar'dan hesap sorarcasına tüm rahatlığıyla "Ne yaptınız abi?" diyerek sete girer. Cem Yılmaz'ın oynarkenki rahatlığı ve Sezar rolünü başarıyla üstlenen Mert Fırat'ın güçlü ve kibirli tavrı, ses tonu dikkat çekiyor.
Truva Atı esprisi, "müzeye konacak eşyalar" öngörüsü, tarihin ilk kredi kartının dev bir plaka halindeki görüntüsü gerçekten çok başarılı. Üstelik bir reklamdan beklenmeyek kadar komik.
Bunun üzerine kısa mesaj teknolojisiyle kredi kartı sahibi olma gibi zaman karmaşası yaratacak durumlar da girince Sezar için içinden çıkılamayacak bir bulmaca, bir cümbüş çıkıyor ortaya.
Tepki ise belki de son zamanların en popüler cümlelerinden biri, üstelik tam da yerine oturmuş:
"Bu neyin kafası?"
Bunun üzerineyse 'Maksimus' yapıştırıyor cevabı! Sonu ise kötü oluyor.

Reklam; senaryosu, oyunculuğu, fikri, esprileri, seti- kısacası her şeyiyle pek güzel olmuş.
Yaratıcılarının ellerine, akıllarına sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder