12 Aralık 2015 Cumartesi

Bir Hediye Bir Hayat Değiştirir!

Yeniden Merhaba!

Yeni yıla çok az bir süre kaldı. Vitrinler, sokaklar yılbaşı süsleriyle süslenmeye; etraf ışıl ışıl olmaya başladı bile. 2016 moduna erken giriş yapan H&M'in "Happy and Merry" reklam kampanyası ile ilgili görüşlerimi önceki yazımda paylaşmıştım. Okumak için buraya tıklayabilirsiniz... 

Yeni yılın en stresli aynı zamanda da en eğlenceli kısmı ise, hediye almak ve vermek. Dolayısıyla, bu büyük pazarlama olanağından faydalanmak isteyen yüzlerce markanın reklam, indirim ve etkinliklerini göreceğimiz döneme giriyoruz. Bu reklamların ilklerinden ve şimdiden en iyilerinden biri olmaya aday reklam ise Boyner'e ait.


Gördüğüm ilk saniyeden itibaren etkilendiğim, hatta bu yazıyı 3 gün önce yazmak isteyip yazamadığım reklamı eminim siz de seveceksiniz. İnsanın içini ısıtan ve yılbaşının; yaşlanmak, geçen yılın ardından keşke'lerle bakmak, alışveriş çılgınlığına kapılmak, 31 Aralık gecesi trafiği gibi olumsuz yanlarını unutturarak bize yeni ümitler aşılayan bir reklam kampanyası olmuş. 

Reklamın teması ise "hayat değiştiren hediye". Verdiği bir hediye, bir öğüt veya bir haberle başkalarının hayatında büyük ve olumlu bir etki bırakmak herkese kısmet olmaz ama güzel bir his olsa gerek. Bu reklam kampanyasında, son dönemlerde reklamlarda görmeye çok alışık olduğumuz ünlü yüzlerden Ezgi Mola ve Gülse Birsel yer alıyor. Bu iki başarılı komedyen de ailelerinden gelen ve yıllardır sakladıkları, manevi değeri yüksek hediyelerin kariyerlerini nasıl etkilediğinden bahsediyorlar. Reklamların ikisi de çok güzel ama açıkçası, Gülse Birsel'in reklamı beni daha çok etkiledi. Tabi bu hikayelerin doğruluğundan emin olamayız ama önemli olanın gerçeklik değil, izileyicide bırakılan his olduğunu düşünüyorum. Sonuçta reklamlardaki her şeyin gerçek olduğuna inanmıyorsunuz değil mi?

Bu yıl herkese bir "hayat değiştiren hediye" verilmesi dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder