20 Mart 2015 Cuma

Serseri bir ruhum var...

Merhabalar!

Tat Ketçap'ın yeni reklamını görmeyen varsa gerçekten çok şey kaçırmış demektir. Bu reklamla Tat, uzun zamandır heyecanla beklediğimiz "kaliteli reklam" hissini veriyor. Ayrıca gülmekten kendinizi alamıyorsunuz. Buyurun kendiniz görün, ne demek istediğimi anlayacaksınız:


Tat, bu reklamında, alışageldiğimiz Dök Dök yeee, Tat Ketçap ye! sloganını kullanmamış. Çocuklara hitap eden çoğu reklamın aksine bu reklam yetişkinlerin de keyifle izleyebileceği türde. Ayrıca yapaylıktan eser yok. Son derece sevimli Mertcan ve Ece ikilisi, büyümüş de küçülmüş tavırlarıyla bizi gülmekten kırıp geçirirken, çocuklara ise kendilerini otoriter ve "büyük" hissetme imkanı vermişe benziyor. 
Mertcan karakteri Ece'ye havalı görünmeye çalışırken kahkahalarla güldürecek ve bu yazıya da adını veren o müthiş repliği kullanıyor:  "Serseri bir ruhum var..." Mertcan'ı canlandıran çocuk gerçekten de tarzı ve hareketleriyle bu role tam olmuş!
Bu reklamda jingle olmaması, öncekilere göre daha sade bir reklam düzenine işaret ediyor. Bunun dışında, Tat Ketçap'ın genel olarak, çocuklara yer veren esprili reklamlar yapması, ketçabın çocuklar tarafından tüketilen bir gıda olmasının yanında, bu çocukların sempatik tavırlarıyla reklamın beğenilmesine yol açmaları olduğunu da söylemek mümkün. 
-Hatırlatma: Tat Ketçap birkaç sene önceki reklamlarında da o dönem yayımlanmakta olan Yemekteyiz yarışmasına gönderme yapmış, çocukları böyle bir yarışmanın katılımcıları yaptığı ve Tat Ketçap'ın yokluğunun hissedildiği bir dizi reklam yapmıştı. -
Bu reklamlardan birine göz atmak isterseniz: (Daha fazlası için youtube.com)

Uzun lafın kısası, Tat Ketçap bu reklamıyla yeni ürünü olan ve çocuklara sebzeyi sevdirmeyi amaçlayan Tat Çap Çap (Sebzeli Ketçap'ı) başarılı bir şekilde tanıtmış. İzlerken tebessüm ettiren bir reklam yapmayı başarmış.
Beni tereddüte düşüren tek nokta: ürünün üstünde sebze resimleri olması. Gülen, sevimli sebze resimleri çocukların sebzeyi sevmesine yardımcı olabilir ancak; ketçabın ambalajını gören veya okuma yazma bilen bir çocuktan ketçabın içeriğini gizlemek ne yazık ki mümkün değil...
 Çok güzel bir reklam olmuş; yapanların ellerine sağlık!

Bol güneşli bahar günleri dileğiyle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder