5 Nisan 2015 Pazar

Coca-Cola Zero'nun İkinci Baharı

Selamlar!
Bomba gibi geri döndüm!
Coca-Cola Zero reklamları bu ara oldukça sıklaştı. İlk piyasaaya sürülüşünden beri ilk kez reklamlarına bu denli ağırlık verilen bu Coca-Cola ürünü, Özge Özpirinçci ve Erkan Koçak Köstendil ile çekilen, çok da gerçekçi olmayan ama oldukça esprili "yalan makinesi" reklamlarının ardından, bu kez de kendisiyle aynı firmaya (Coca-Cola Company) ait olan Sprite'ın önceki yazılarımdan birinde bahsettiğim "Aferin Sprite" reklamında olduğu gibi sadece ürünü ön plana çıkaran bir reklam yapmış.

(Aferin Sprite reklamı hakkında daha fazlası için tıklayın, pişman olmayacaksınız...)

Buyrun Coca-Cola Zero reklamını birlikte izleyelim:

Biliyoruz ki Coca-Cola Zero, şekersiz (yani tatlandırıcılı) olması bakımından; günlük şeker ihtiyacımızın %150si gibi astronomik bir rakama karşılık gelen Coca-Cola'dan daha bile zararlı. Ama, bu başarılı reklam, böyle bir gerçeğin bilincinde olup Coca-Cola tüketmemeye özen gösteren benim gibi biri için bile fazlasıyla ağız sulandırıcı... İnsanın kana kana kola içesi, ve özellikle böylesi sıcak günlerde buz gibi bir kolayla serinleyesi geliyor.
Yine Coca-Cola Company'e ait olan Fusetea reklamında dediği gibi: "Akıyo!"
(Fusetea reklamı hakkındaki yazım için tıklayınız)
Coca-Cola'nın kırmızı rengi insanları acıktıran bir renk olması bakımından seçtiği, bilinen bir gerçek. Yine de bu reklam, grafikleri, Coca-Cola'nın dökülmesi, buzlarla buluşması sırasındaki görüntü ve sesler, şişe açılışı, yani kısaca her şeyi ile sizi şöyle bol buzlu bir bardakta Coca-Cola içmeye çağırıyor.

Coca-Cola'nın "Zero" isimli ürününü neden tekrar tanıtma ve aklımıza kazımaya ihtiyaç duyduğunu bilmiyorum ama reklamları her zamanki gibi çok başarılı!

Not: Coca-Cola Zero "yalan makinesi" reklamları için tıklayınız: (kaynak:Youtube)
Coca-Cola Zero Özge Özpirinçci reklamı
Coca-Cola Zero Erkan Koçak Köstendil reklamı

Haydi afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder