20 Nisan 2015 Pazartesi

Her Otobüste bir Cem Yılmaz

Merhabalar!
Bu kez çok çok yeni, dumanı üstünde bir reklamla karşınızdayım!
Cem Yılmaz'ın başrolünde oynadığı İş Bankası reklamlarına ilk günden beri hayranım. Esprili reklam metinleri, Cem Yılmaz'ın başarılı oyunculuğuyla birleşince muhteşem işler çıkıyor ortaya. Buyrun izleyelim:

Bu serinin önceki reklamlarından parmak izi teknolojisi hakkındaki Parmak Kitabı (nam-ı diğer Feyzbuk reklamından bahsettiğim yazım için tıklayınız.)

İş Bankası'nın bu reklamı da diğerleri gibi oldukça eğlenceli. Bu yeni reklamda bir baba ile 'ergen' oğlunun hikayesi anlatılıyor.  Baba bankalara güvenmediğinden olacak, oğlunun sünnetinden beri tüm altınları üstünde taşıyor. Bu halde otobüse binmekten pek rahatsız ama baba bunun da üstüne gidiyor ve "drama kraliçesi" denebilecek bir edayla otobüsün ortasında olay çıkarıveriyor. 

Baba, aslında tam rezillik olan bu durumu, bir "gurur tablosu" olarak niteliyor.
Doğrusunu söylemek gerekirse, "Yarın öbür gün bir ihtiyacın olduğu zaman 'fazla reşatı olan var mı?' mı diyeceksin?" esprisi beni gerçekten güldürdü.
Üstelik, altınları bankaya yatırın, diyen amcayla da alay edip: "Her otobüste bir Cem Yılmaz vardır." lafındaki espri de Cinemaximum reklamındaki Cem Yılmaz eprisinin bir devamı niteliğinde...
(Her sinemaya gidişimizde gördüğümüz o reklam da favorilerim arasında. Onun hakkındaki fikirlerim için takipte kalın :)
Reklamın devamında baba oğluna öğütler verirken çocuğun otobüste kalması, cimri babayı, oğlundan çok altınları için endişelendiriyor. Böylece belki de ilk kez altınları bankaya yatırmadığına pişman oluyor ve reklam amacına ulaşıyor. Reklamın son sahnesine Cem Yılmaz'ın bir şey düşürüp düşürmediğini kontrol ettiği sahnedeki küçük paranoya anı da yüzleri gülümsetmeyi başarıyor.

Bu noktada bazı 'hatalı' noktalara dikkat çekmek gerek. Bu reklamın gerçeklikten uzak düştüğü noktalardan biri, baba-oğulun sürekli üstlerinde taşıdıkları bu altınları kimsenin çalma girişiminde bulunmamış olması. Halbuki,  haberlerde sürekli bu gibi suçlarla karşılaşmıyor muyuz? Reklamda 15 yaşında olduğu iddia edilen çocuk ise, biraz daha büyük olsa gerek.
Ayrıca, bu kadar boş, herkesin oturma imkanı bulduğu bir otobüs, özellikle İstanbul'da, eminim ki görülmemiştir. 

Ama tüm bunlara rağmen, esprilerin orijinalliği ve başarılı bir oyunculukla bu reklam, televizyonda görmeye alıştığımız çoğu reklamdan çok daha kaliteli olduğunu kanıtlıyor. 
Siz siz olun, hangi bankada olursa olsun altınlarınızı koruyun :)

Keyifli günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder