16 Mayıs 2015 Cumartesi

Başkanın Portakal Suyu Hazır!

İyi haftasonları!

Doğanay'ın yeni portakal suyunun piyasaya çıkışını haber veren, adeta bir polisiye filminden çıkmışa benzeyen reklamı gördünüz mü?
Görmediyseniz buyurun, izleyin. Ben bu reklamı ilk kez sinemada izlediğimde "Sonunda ne çıkacak acaba? " diye merakla beklemiştim. Gerçekten de espirili bir reklam olmuş...

Evet, Holywood'dan fırlamış bir Amerikan aksiyon filmi gibi gözüken bu video, aslında bir reklam. Polisiye ve ajanlıkla ilgili filmlerdeki gibi ileri teknoloji casusluk cizahlarının kullanıldığı bu konsept, videoda yalnızca kısa bahsedilse bile aslında önemli bir özellik olan cam-pet şişenin ileri bir teknoloji
ürünü olduğunu anlatıyor. Cam-pet şişe hologram gibi görmeye alışık olmadığımız teknolojilerle üretiliyormuş gibi bir izlenim veriliyor.
Polis arabaları, helikopterler, kovalamaca... tüm bunlar büyük bir heyecan yaratmak ve etkiyi arttırmak için. Derken, "Başkanın portakal suyu, yuvaya girdi" mesajıyla macera sona eriyor. Bir de bakıyoruz ki, "Başkan" aslında küçük bir çocukmuş. Küçük çocuk diyip geçmeyin, reklamın asıl etkisini o yaratıyor. Belki siz reklamın sonuna erişip de "Başkan"ın kim olduğunu görünce hayal kırıklığına uğramış olabilirsiniz. Aslında, esprinin kaynağı da o. Herkes bu çocuğu mutlu etmek için çalışıyor.
Levent civarlarında, plazaların etrafında, şehrin ortasında bir aksiyon filmi gibi çekilmek için uğraşılan bu reklamın vermek istediği asıl mesaj: Doğanay taze sıkma portakal suyunu bize ulaştırmak için, en az bu reklamın çekimine giden emek kadar emek veriyor...
Yalnız son sahnesi, fikir olarak bana bir zamanlar fenomen olmuş, herkesin dalga geçtiği Milupa'nın "Alinin Karnı Acıktı!" reklamını anımsattı.

Genel bakılırsa, gerçeklikten uzak gibi görünmesine rağmen, değişik ve emek verilmiş bir reklam. Üstelik yüzlerde bir tebessüm de yaratıyor :)

Bol güneşli, güzel günler ve sektörde birbirinden ilginç reklamlar dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder