17 Haziran 2015 Çarşamba

Hop! Yine gitti paracıklar...

Merhabalar!

Merak etmeyin... Bu yazım da Hopi uygulaması üzerine olmayacak.  Bu sıralar pek göremediğimiz yaratıcı reklamlardan bir diğerini daha konu edindim bugün. Vatan Bilgisayar'ın yeni reklamına denk geldiniz mi bilmiyorum ama son derece doğru ve ikna edici bir reklam  olmuş.


Hepimizin çok çektiği eski bilgisayarlardan bahsetmişler reklamlarında. Gerçekten de teknoloji o kadar çabuk gelişiyor ki, yeni aldığınız bir bilgisayarın tozlu raflarda yerini bulması an meselesi. Nitekim, çoğumuz evi "teknoloji çöplüğü"ne döndü. Ne yazıkki teknolojinin dur durak bilmeyen gelişimine uyum sağlamanın bedeli ağır. İşte Vatan Bilgisayar da bu bedeli hafifletmeye çalışmış...

Bu reklamın güzel yanı, anlatılan her şeyin, komedi için abartılmış olsa da, aslında doğru olması. Tam işinizin en önemli kısmında, eskilikten yavaşlamış bilgisayarınız donmaya karar verir; tüm belge silinir; bilgisayar kitlenir... Sonra sinirlenir ve bilgisayarı zor kullanarak kapatmaya çalışırız. Hepimizin yaşadığı zorluklar. Üstelik, çoğu zaman eski bir bilgisayarı onarmak gerçekten de sürümden kazanmaya çalışan markalardan yeni bir bilgisayar almaktan çok daha pahalıya patlar...

Bu reklamın hızlı akışı ve kısa süresi, izleyicinin dikkat kaybetmeden izlemesine yardımcı oluyor. Ayrıca reklamdaki komedi ögesi, başarılı seslendirme ve hikaye akışı sağlayan abartılı oyunculuk da reklamı güzelleştiriyor. Sizi bilmem ama, benim bu reklamda en çok dikkatimi çeken şeylerden biri de reklamın en başında "en pahalı bilgisayar, eski bilgisayar" mottosunun eski bir font'la verilmiş olması. Küçük ama espritüel bir dokunuş olmuş.
Sunulan argümanın gerçekten doğru ve kuvvetli; reklam esprili bir şekilde eski bilgisayarların bizim için ne kadar pahalıya mal olduğunu ve cimrilik yapmayıp yeni bir bilgisayar almamız gerektiğini kanıtlıyor.

Bakalım bu sizi ikna etmeye yetti mi?
İyi akşamlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder